5 Aralık 2010 Pazar

Uffffrrrttt!! bir proje daha iceride .... Insan bilgisayarin icine kacarsa?


Ulen yine bir proje ve yine bilgisayar ile samimi saatler. Valla ruhumu teslim ettim gunumuzun tanrisi mr.Computer'e. Yuzum bilgisayar ekranindan gelen solaryum etkili radyasyon ile ikiye bolunmek uzere. Arkadas, su computer isi de insan klonlamak gibi yasaklansaydi ne sahane olurdu veya en iyi bilgisayarin gunes enerjili hesap makinesi oldugu bir dunya ne tatli olurdu. Bu sayede analar, ogulumuzda muhendis demek zorunda kalmaz ve bu kalin kafalarda muhendis olmak icin motor yakmazdi.

Tum sorumlu bu Von Neumann denen dangudik adam-i azan.

Bu arada insan klonlamak ve bilgisayar isini birbiriyle metaforlamisken, aklima bir sey daha geldi. Idda ediyorum "Bilgisayarin su anki durumu, kesinlikle insan klonlamanin potansiyel tehlikesinden daha tehlikeli bir durumda." Insan klonlamak en azindan hali hazirda bulunan bir insani yenilemek seklinde gorunurken ve belli insani sinirlari bulunurken, bilgisayar gunumuz dunyasinda insana kendini sanal olarak klonlama imkani veriyor ki, kanimca bu daha da tahlikeli. Klonlanarak ucan insan yapilmazken, insanlar bilgisayar ile ucuyorlar; insanlar 1 gunde zengin olamazken, internet aleminde sanal-i zengin takiliyorlar; gercekte bir karsi cinse dokunmamisken, sanal alem-i cihanda aslan kesiliyorlar. Peki bunun neresi kotu. "Iste tam orasi kotu." Buna neresi kotu diyen zihniyet kotu. Bu gosteriyor ki artik sanal cihan, gercek cihan in yerini adimadim ve buyuk adimlarla aliyor. Cunku gercek ile sanali ayirma yetisi gitgide azaliyor insan oglunda ve oyle bir gun gelecek ki (idda ediyorum!!!)"Gercek cihan, sanal cihanin kopyasi haline gelicek." ve ozaman bizi klon olarak gorecek olan sanal dunya ya bizi yasaklarsa, gicimla gulerim... :)

Saygilar...

2 yorum:

  1. keyifli yazı.

    hem dediğin sanal cihanın gerçek cihanın önüne geçme hikayesi matrix'in ta kendisi olmasa da mantıken aynı.

    Valla bana koymaz sanal alemin gerçek alemin önüne geçmesi. belki biraz üzülürüm ama gerçekliğin gerçek olduğunu da ancak düşündüğümüzü bildiğimiz için biliyoruz. yoksa ona da pek inanmicam :D

    YanıtlaSil
  2. there is no matrikis diyosun yani :) hosmus

    YanıtlaSil