12 Ekim 2011 Çarşamba

Gugil in bu gunku giris resmi kime adanmis, alin bir bakin!


Google 12 Ekim logosunda Art Clokey’i tercih etti.

Sanat Clokey, tuhaf kil rakam Gumby yaratıcısı, tekrarlayan mesane enfeksiyonları mücadele ettikten sonra Los Osos, Kaliforniya, Cuma evinde uykusunda hayatını kaybetti, oğlu Joseph açıkladı. O 88 yaşındaydı.
Clokey ve eşi Ruth, Sanat USC film okulu bitirdikten kısa bir süre sonra kendi Covina evde 1950’lerin başında Gumby icat etti. Başarılı bir ilk sonra " Howdy Doody göster "Gumby yakında kil animasyon televizyon kullanmak için" The Adventures of Gumby, "ilk, kendi hit televizyon dizisi yıldızı haline geldi.


950’lerde bir ilk çalıştırmak sonra, Gumby komedyen sonra 1980’li yıllarda, bir bükülebilir çocuk Kullanıcı oyuncak olarak 1960’larda dönüşü zevk Eddie Murphy nazik Gumby parodisini bir dangalak, gibi puro-içinde--ağız "Saturday Night için bir skeç karakteri Gumby Film "serbest bırakılması ile 90’larda yeniden ve" Canlı. "
Bugün, dünya çapında tanınan bir kültür simgesi Gumby. Fazla 134.000 hayranlarıFacebook’ta . Izleyen nesiller meraklı yeşil karakteri keşfettiği gibi, Gumby başarısı, aşk Clokey basit bir mesaj yansıtan tema şarkısı, Clokey hayatı tanımlamak için geldi: "Eğer bir kalp var, sonra Gumby bir parçası"
"Gerçek şu ki, çoğu insan onun adını bilmiyorum, ama herkes Gumby bilir," dost ve animatörDavid Scheve söyledi. "Inanılmaz bir şey bu yüzden dünya çapında birçok insan iş hayatına dokunuş var."


Clokey Arthur Farrington Ekim 1921 yılında Detroit’te doğdu ve onun dedesi Michigan çiftlik çamur figürler yaparak büyüdü. "O zaman ona," oğlu Joseph, Cuma anımsattı.
8 yaşında, Clokey hayatının kısa bir süre sonra anne ve babası boşandı, babasının bir araba kazasında öldürüldü trajik bir hal aldı. Gumby kafası alışılmadık şekli, sonunda onu, başının sağ tarafında çıkıntılı saç büyük bir dalga ile gösterir Clokey babası kalan birkaç fotoğraf sonra modellenmiştir olacaktır.
Clokey California’ya taşındıktan sonra, annesi ve onun yeni kocası tarafından terk edildi ve yarım Hollywood yakınlarındaki bir evde yaşayan 11 yaşına kadar o Joseph W. Clokeytarafından kabul edildi. Ünlü müzik öğretmeni ve besteci Pomona Koleji , film, çizmek, boyamak ve ateş ona öğretmiş ve yolculuklarda Meksika ve Kanada götürdüler. Sanat Clokey katıldı Webb Okulu olan yıllık fosil avcılık sefer de onunla birlikte kaldı macera için bir tat ilham Claremont. Oğlu, "İşte bu ’Gumby The Adventures of’ maceracı niçin" dedi.


Clokey, Kuzey Afrika ve Fransa üzerinden fotoğraf keşif yapılması, İkinci Dünya Savaşı’nda görev aldı. Hartford, Conn, savaştan sonra, o, bir bakanın kızı Ruth Parkander tanıştığında bir Piskoposluk bakanı olması inceliyordu. İki evli ve gerçek tutku sürdürmeye California’ya taşındı: film yapımı.
Gün boyunca, Clokeys öğretti Boys Harvard Üniversitesi , Harvard-Westlake Studio City . Geceleri, Sanat Clokey altında USC sinema eğitimi Slavko Vorkapich , modern montaj teknikleri bir öncü.
Clokey 1953 deneysel film, "Gumbasia," canlı bir caz tempo stop-motion kil animasyon kullandık. 20th Century Fox ve baba Clokey talebeleri, bir başkan, Sam Engel, film gördüm ve fikrine dayalı bir çocuk televizyon şovu üretmek için Clokey sordu sonraki Gumby TV göstermek için ilham kaynağı oldu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder