3 Temmuz 2012 Salı

iki bira ic akilli kal


Bir, ‘Ben değil karıcığım, bilim adamları söylüyor’ haberine daha hoş geldiniz… Alkol alırken tadında bırakırsanız, zihniniz açılabilir…

Kafanızda dönüp dolaşan bir soru var ve bir türlü aradığınız cevabı bulamıyorsunuz. Illinois Üniversitesi profesörlerinin yaptığı araştırmaya göre biraz alkol almak problem çözme yeteneklerinizin harekete geçmesi için yeterli olabilir.
Chicago’daki Illinois Üniversitesi profesörü Jennifer Wiley’nin yaptığı araştırmalar az miktarda alkol almanın zihnin çalışan bellek kapasitesini zenginleştirdiğini gösteriyor. Wiley’nin söylediğine göre bu düşünürken ihtiyacınız olan başka bir şeyi hatırlama yetisini uyandırmak gibi. Böylece zihin yanal düşünce stratejileri geliştirmeye daha fazla adapte oluyor ve yeni çözümler buluyor.
Araştırmalar sırasında katılımcılara yasal promilin hemen altındaki miktarda alkol verildi. Testler sırasında denekler dikkat isteyen deneylerde zorlanırken, esnek düşünme gerektiren sorularda çok başarılı oldu. Çalışmalarda alkollü grup %40 daha fazla soru cevapladı ve ayık olan kitleye göre 3,5 saniye daha hızlıydı.
Professör Wiley elde edilen sonuçları şu şekilde yorumluyor:
“Araştırma sonuçları gösteriyor ki bir düşünceye çok fazla yoğunlaşmak, yeni ihtimallere karşı bizi körleştirebiliyor. Dolayısıyla yaratıcı çözümlerin ortaya çıkabilmesi için zihnimizi daha esnek bırakmamız gerekiyor.”
teknogaste.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder