27 Haziran 2012 Çarşamba

Haberler sonrasi can sikintisiyla...

Bakanlarin ve basbakanlarin, gormez gozlerin, dusunmez akillarin soylediklerince Turkiye'de hersey yolunda gidiyor. Ulkemiz ekonomik acidan yukseliste. Avrupa'da daha fazla soz sahibi oluyor, her gecen gun. Insanlarimiz daha fazla refah sahibi oluyor, gun ve gun.

Peki bunlar nedir, nedendir?

- Her gun terore 2-3 sehit veriyoruz. Devlet adamlarindan ne bir aciklama geliyor ne de bir yaptirimda bulunuluyor. Suriye ucagimizi dusuruyor, ceneler bir aciliyor ki. Atarlar, atarlar. Artik bu ceneyi acmak icin kimlarin gazina geliniyor, hangi menfaat sahiplerine guveniliyorsak. Hergun verdigin 2-3 sehite sakin ses cikarma ama. Neden? Ayni menfaat sahipleri bu durumdan hosnut galiba. Satilan silahlar, uyusturusu ticareti, insan ticareti iyi para getiriyor olsa gerek.

- Kadinlar dovuluyor, olduruluyor. Aileden sorumlu bakanlik kurmakla, basina bir kadin koymakla bu isler olmuyor, sorunlar cozulmuyor. Sen insanin kafasini bagnaz ve egitimsiz tutmaya direndikce, bu sorunlar cozulmez. Kadini toplumda yer edinmekten uzak tuttukca, ona uc cocuk yapmak gibi bir gereksinim sundukca ve kadinlara, isleri sadece cocuk bakmak, esine hizmet etmek gibiymis gibi davrandikca; kadinlarimizin bu sorunlari cozulmez.

- Turkiye her gecen gun daha fazla zenginlesiyormus. Evet belki rakamsal olarak, oyle olabilir. Fakat milyonlara dagilmasi gereken bu paralar sadece devlet yalakasi, arap sehi tiplerin cebine girip ciktikca, ne isine yarar milyonlarin? Devlet insanlarini zengin yasatmali, kendi zenginleri yaratip onlari daha da zengin yapmakla ugrasmamali. Milyonlarca insan banka kontrolunde bir hayat yasarken, ulke sayisal olarak dunyanin en iyi durumunda olsun, kredi notumuz A++ olsun, neye yarar? Cani disinde calisan milyon insan bankalara calisirken, bitmeyen banka borclari ile ugrasirken ne anlam ifade eder kredi notumuz, Dunya'daki ekonimik durumumuz? Para satip, para kazanan, tefeciden farksiz, kontrolsuz bir banka duzeni kimin isine yarar?

- Zamanin aydini dedigimiz insanlarin hepsini hapse sokarak, hapisteki ogrenci ve gazeteci sayisinda Dunya'nin birinci ulkesi olarak, hangi ulke refah ve huzur sahibi olmus. Evet Cin gibi baskici bir yapiyla gelise biliriz, Dunya'da soz sahibi olabiliriz. Bu yolda gercekleri unutturmak ve saklamak icin seslerini yukselten aydinlari hapislerde surukleyerek, halki gerceklerden uzak bir perde arkasinda tutmak; amacinizin sadece ekonomik gelisiminiz oldugunu ve sadece gerekli cepleri doldurmak icin ulkemizi milyonlarca iscisi olan bir ticarethande olarak kullandigi hissettiriyor.

Yazdiklarim ve yazamadigim bunca olay ve gercek varken, hangi akli basinda insan Turkiye'nin iyi bir yolda oldugunu soyleyebilir. Tum dunya bati medeniyetleri dogrultusunda cagdaslasmayi ararken, son yillarda gosterdigimiz dogulasma cabasiyla, nasil ozgur ve demokratik bir ulke olunur.  (tabi demokratik ve ozgur bir hayat isteniyorsa)

Ama iktidar sahiplerinin tarihte her zaman belli bir omru vardir. Tarih her zaman ozgurlukcu dusuncenin, bagimsizlik ve demokrasi arayisinin kazandigini gosterir. Bir gun ulkemizin bu durumu da, tarihe yazilmis ornek olaylardan biri olarak okunacaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder