25 Haziran 2012 Pazartesi

Insanlik dersi

ABD’de 12-15 yaşındaki öğrencilerin otobüsteki gözetmenlerine sözlü taciz ve hakaretlerle saldırdığı olayın videosu bir anda günün konusu haline geldi. 8 torunu olan ve sağlık sorunları bulunan yaşlı kadının görevi öğrencilerin otobüste güvenli yolculuk etmesiydi. Ancak çocuklar onun kilosuyla, düşük maaşıyla acımasızca dalga geçti. Bitmedi. Kadına “çocuk tecavüzcüsü” diyen gençler, onu zarar vermekle tehdit etti. Bu durum Karen gözyaşlarına boğulmasına rağmen sona ermedi.
En çok da bir söz onu yaralamıştı: “O kadar çirkinsin ki çocuğun kendini öldürmeli”.Çünkü Karen’ın çocuklarından biri 10 yıl önce canına kıymıştı.

Videonun Reddit’te yayınlanmasının ardından internette Klein’a büyük bir destek kampanyası başlatıldı.Karen’ın güzel bir tatil yapması ve bir daha böyle tacizlerle uğraşmak zorunda kalmaması için para toplanmaya başlandı.
Bağış toplama işini Kanadalı Reddit kullanıcısı Max Sidorov başlattı. Amaç 5 bin dolar elde etmekti. Bu hedef birkaç saat içinde aşıldı. Destek o kadar büyüktü ki toplanan miktar 110 bin doları buldu.
Karen’ın kızı ise annesi hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Şu anda dört bir yandan gelen sevgi ve destekten ötürü başı dönmüş durumda. Dünyada bu kadar çok iyi insan kaldığını görmekten çok mutlu… Tüm çocukların kötü olmadığını biliyor…”
Öte yandan olayın kahramanı olan çocuklar hakkında okul yönetimi bir soruşturma başlattı. Polis ise öğrencilerin can güvenliği için endişe duyduklarını belirterek çocukların evinin önüne polis memurları yerleştirildiğini açıkladı.
(Teknogaste)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder