16 Şubat 2012 Perşembe

Ahhh Whiney !!!

Grammy ödüllü şarkıcı ve oyuncu Whitney Houston 48 yaşında hayatını kaybetti. Otelde 03:55 ölü olarak bulundu
1963 doğumlu Whitney Elizabeth Houston, doğuştan müziğin içindeydi. Annesi başarılı bir blues vokalisti iken kuzeni Dionne Warwick de oldukça başarılı bir şarkıcıydı. Ailesinin desteği ve kanıtladığı yeteneği ile kariyerinin müzik olacağı daha çocukluk yaşlarından belli olmuştu. Küçük yaşta ‘New Hope Baptist’ korosunda söylemeye başladı. Henüz 11 yaşında iken ilk defa sahneye kısa bir solo söylemek için çıktığında güçlü ve saldırgan sesi herkesi büyüledi. Söylediği parça ile göz yaşlarına boğdu.

Houston, profesyonel anlamda ilk defa Chaka Khan ve Lou Rawls’ın vokalistiğini yaptı. Sesi kadar fiziği de oldukça güzel olan Houston, modellik de yaptı. Önemli dergilerin kapaklarında yer aldı. Aynı zamanda da tiyatro ve dans dersleri almaya başladı. Bir yandan da sesini geliştirmek için hep uğraştı.
1985’de Arista kayıt şirketi ile anlaştı. İlk albümü ‘Whitney Houston’ ı çıkardı. Televizyon şovları ile kendini göstermeye başladı. Yayınladığı ‘Saving All My Love For You’, ‘How Will I Know’ ve ‘The Greatest Love Of All’ adlı şarkıları 13 milyona yakın satışı ile Whitney Houston’ın başarısının göstergesiydi. ‘Saving All My Love For You’ adlı şarkısı da ilk Grammy ödülünü almasını sağladı.
En son 2006 senesindeki Kış Olimpiyatları’nda sahne alan Whitney Houston, gelecek yeni albümünde Clive Davis ile birlikte çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder