2 Haziran 2012 Cumartesi

TC de demokrasi var diyen arkadaslara...


Eksi Sozlukten

- Kürtaj tamamen yasak. Es kaza hamile kalırsan sonuna kadar gidip doğurmak zorundasın. (Not: Haziranda çıkarılacak yasadan sonra biliyorum ben bu olayı)
- Grev yasak. hakem kurulunun belirlediği şartlar bağlayıcı ve itiraz edilemez. sendikaya üye olan işçiler işten çıkartılır.
- Hukuk mezunu olmayan hakimler göreve gelebilir.
- İnternet yasak. filtre seçmeyenlerin internetinin bile %60′ı sansürlü.
- Tv kanallarını kapama yetkisi başbakandadır.
- Çocuklar 5 yaşında beyinlerinin yıkanacağı bir müfredatla okula başlamak zorundadır.
- 21 yaşındaki biri içki alamaz, çünkü amerika’da da öyle. ama 18 yaşındaki biri silah alabilir. 26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki kız kendi rızasıyla ilişkiye girmiş olabilir. psikolojisi bozulmamıştır.
- Sağlık güvencesi yoktur. yapılan sigortaya her şey dahil değildir. gücü yetmediği için primini yatıramayan yoksulların evine icra gelir.
- Seçimler hilelidir. her seçimin ardından oylar sandık sandık kaçırılır, değiştirilir. İtirazlar reddedilir.
- Sınavları şifrelidir. Çaycı cemaatten olduğu için ülkenin bilim kurumuna müdür olabilir.
- Onca yetişmiş insan varken sırf cemaatten diye hak etmeyen adamlar başkasının hakkına geçerek hak etmedikleri mevkilere gelirler. Torpilin, adam kayırmanın deryasıdır. adı da “gönül bağı, vefa borcu”dur.
- Başbakanın yakınıysanız 50 kilo esrarla da yakalansanız “içiciyim” deyip yırtarsınız. fakirin fukaranın efkardan bi sigara içmesi bile yasaktır.
- Bir tiyatrocu başbakanın kızını sakız çiğnediği için uyardı diye bütün tiyatroların kapısına kilit vurulabilir. İntikam alınabilir.
- Ülke hastanesizlikten, okulsuzluktan, deprem mağdurları evsizlikten kırılırken trilyonuncu caminin inşaatına ödenek çıkar. Karşı çıkan dinsiz imansız kafirdir.
- Muhalefet edenler öğrenciyse önce okuldan atılır sonra hapse atılır. memursa işten atılır. diğerleri direkt olarak hapse atılır.
- Hükümetle anlaşmayan bütün generaller hapistedir. subay olabilmek için harp akademisinde eğitim görmüş olma zorunluluğu kaldırılmıştır. kamu yönetimi okumuş sıradan biri öylece subay olabilir.
- Kanunlar, muhaliflerin meclise girmesi zor kullanılarak engellendikten sonra kendi aralarında oylanarak onaylanır.
- Bu tür şeyleri yazarken “acaba kapıma polis gelir mi” diye korkarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder